Achtergrond foto van blanke vrouw en zwarte man die houden samen een bay in de handen.

Geboorteplan!

045 - 5421529

"Het geboorteplan speelt rond
de 30 weken zwangerschap"

Contact

HET GEBOORTEPLAN

Gedurende je zwangerschap zullen we de bevalling met je bespreken. Rond een zwangerschapsduur van ongeveer 30 weken krijg je van ons een geboorteplan mee. Het geboorteplan is een wensenlijst, een reflectie van je angsten en verwachtingen rondom de bevalling. Door het schrijven van een geboorteplan denken jullie (samen) na over wat er belangrijk voor jullie/je is. Op deze manier kunnen wij je zo goed mogelijk begeleiden. We willen je dan ook vragen om het geboorteplan dat je meekrijgt in te vullen en mee te nemen naar je volgende controle. We gaan je geboorteplan tussen de 34-36 weken zwangerschap met je doornemen. Tijdens deze controle bespreken we ook de bevalling.

Het geboorteplan is geen bindend document. Eenmaal geschreven betekent het niet dat er niet vanaf geweken kan of mag worden. Als zich bijvoorbeeld een medische situatie voordoet en er moet ingegrepen worden dan kan het zijn dat het geboorteplan niet helemaal nageleefd wordt. Andersom geldt ook dat mocht je tijdens je bevalling andere wensen en/of behoeften hebben dan beschreven in je geboorteplan, wij deze ook gewoon zullen opnemen in onze begeleiding.

Mocht er tijdens de bevalling een medische complicatie ontstaan dan wordt het geboorteplan overgedragen aan de zorgverleners in het ziekenhuis. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag zien hoe zo’n geboorteplan eruit ziet klik dan hier.